Sad su u najboljim godinama – 50 – i ponosni su na to

Jeste li nekada bili na rođendanskoj proslavi na kojoj ima 250 slavljenika? Tu priliku su imali Pančevci koji su rođeni 1969. godine. Pedeseti rođendan bio je prilika da se sete detinjstva, školskih dana, odrastanja, a posebno su bili emotivni susreti onih koji se nisu videli decenijama.

U Pančevu je održana dosad najveća rođendanska proslava. Svi koji su u tom gradu rođeni 1969. sad imaju i svoju himnu, grb i zastavu. Da bi sve to videla, ali i jedno veče uživala sa drugarima od školskih dana, Julijana Biša je preletela okean.

„Ostala sam u kontaktu sa njima. To su divni ljudi koje uvek želim da vidim i gledam kad su posebne prilike kao što je ova da se vratim i da proživim ove trenutke sa njima“, kaže Julijana koja živi u Njujorku.

Uz rok muziku iz osamdesetih, uz koju se i dalje najlepše vesele, pedesetogodišnjaci, puni samopouzdanja i ponosni na godine, kažu da ih je svaka nečemu naučila.

„Sa 50 godina čovek zna sve svoje vrline i mane, poznaje sebe i svoje telo, zna šta želi i šta hoće, a ima dovoljno vremena da nakon svih ovih godina i upotrebi to iskustvo“, ističe Lazar Tepić, jedan od organizatora proslave.

„Ova proslava je pravi pogodak, jer je ova najbolja generacija, susreli smo se posle mnogo godina i jako nam je lepo“, navodi Nataša Vojvodić.

„Ponosna sam na njih. Svi su još lepi i mladi“, puna je reči hvale Snežana Semunović.

Slavljenici su dobili i generacijsku tortu – otvorena knjiga i sa mnogo stranica koje tek treba da se ispišu.

„Zaista je ovo posebna generacija, drugačiji smo, složni smo na jedan poseban način i imamo divne ideje koje vrlo često i realizujemo zajedno“, kaže Aleksandra Mihajlović, profesorka književnosti.

Želja im je da organizuju do sad najveću ekskurziju i ne treba sumnjati da će to vrlo brzo i ostvariti.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи