U Parizu ponovo srušen Berlinski zid, ali čokoladni

Francuski proizvođač čokolade Patrik Rože izgradio je u Parizu džinovski čokoladni zid kako bi proslavio 30. godišnjicu pada Berlinskog zida.

Patrik Rože, neobični umetnik koji svoja dela pravi od čokolade, napravio je vernu repliku Berlinskog zida dugu osam i visoku tri metra ispred svoje pariske prodavnice.

Na ovoj veoma vernoj čokoladnoj verziji našli su se i poznati grafiti, među kojima i „Freiheit” („Sloboda” na nemačkom), kao i u čuvena izjava Džona Ficdžeralda Kenedija - „Ich bin ein Berliner” (I ja sam iz Berlina).

Dok je u subotu obeležavan ovaj značajni istorijski događaj sumornim podsećanjima na podeljenu Nemačku, praćenim arhivskim snimcima te sudbonosne noći, Rože je čekićem razbio i srušio svoju čokoladnu inkarnaciju istorijske barikade.

Naravno da su prisutni bili oduševljeni, posebno oni koji su uspeli da svojoj kući odnesu pokoji ukusni komad čokoladnog „Berlinskog zida“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи