I devojke mišiće za obaranje imaju

Snaga ne umanjuje ženstvenost i devojke treba da budu snažne, kaže Jovana Arnautović. Petnaestogodišnja Šapčanka, učenica Ekonomske škole „Stana Milanović“, donela je Srbiji prvu medalju u sportu, za koji važi ubeđenje da je muški. Treća je na svetu u obaranju ruke.

U matematici, stranom jeziku ili stručnom predmetu, iako je odlična možemo da se merimo, ali u snazi – nema joj ravne. Nismo ni slutili kažu školski drugovi da se iza povučene devojke iz poslednje klupe kriju šampionski mišići.

„Jovana je sjajna drugarica ali ne znam da li bi s njom smeo na megdan“, kaže Matija Jokić, učenik iz Šapca.

„Organizuje se takmičenje školsko i Jovana je u sva četiri navrata bila prva, tako da je neprikosnovena naravno“, rekao je profesor fizičkog vaspitanja u Ekonomskoj školi Stana Milanović u Šapcu, Vladan Petrović.

Sve je počelo od školske titule u martu ove godine. Do tada omiljene atletske, rukometne i košarkaške terene, Jovana je zamenila teretanom“. Među spravama je svakodnevno, o predrasudama ne razmišlja.

„Zato što volim sport, želim da budem u fizičkoj kondiciji i žene treba da budu jake“, jasna je Jovana Arnautović.

Koliko je snažna, za šest meseci potvrdila je titulama vicešampionke Srbije, četvrtim mestom u Evropi. Bronzana medalja na prvenstvu u Rumuniji svrstala je Jovanu među najsnažije sub-juniorke sveta.

„Najteže nam je naći ženskog partnera za nju za obaranje ruke. Prva je donela medalju za Srbiju u ženskoj konkurenciji“, izjavio je Jovanin otac i trener Saša Arnautović.

„Ja sam bila iznenađena, šokirana čime ona želi da se bavi ali ja sam je podržala, samo da se bavi sportom“, iskrena je Jovanina majka Vera Perić Arnautović.

Uz jake mišiće, snažna devojka ima i snažan cilj: „Da sledeće godine na državnom prvenstvu, da budem prvo mesto i da se kvalifikujem za evropsko i svetsko prvenstvo“.

Uz nove medalja plan je i potvrda školskog uspeha. U klupi kao i u sportu za Jovanu nema muško-ženskih podela – bez znanja i upornosti, snaga mišića ne pomaže.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи