Doživotna zabrana pilotu zbog devojke u kokpitu

Kineskom pilotu zabranjeno je da leti nakon što se pojavila fotografija žene koja sedi na njegovom mestu u kabini putničkog aviona.

Fotografija je postavljena na kineskoj društvenoj mreži Veibo, a na njoj devojka u civilnoj odeći sedi na mestu pilota sa podignuta dva prsta u znaku "V".

„Veoma sam zahvalna pilotu. Mnogo sam uzbuđena“, piše u pratećem tekstu.

Fotografiju je spazio kineski aviacioni bloger, koji je identifikovao da je napravljena na letelici kompanije „Er Guejlin“ usred leta. Zbog toga je kritikovao avio-kompaniju za kršenje bezbednosnog protokola.

Iako je žena obrisala originalan post, fotografija se do tada već proširila društvenom mrežom, a poruka blogera lajkovana je više od 22.000 puta.

„Er Guejlin“ potvrdio je da se incident odigrao tokom leta Guejlin-Jangdžou 4. januara.

Kompanija je u saopštenju rekla da je pilot dobio doživotnu suspenziju letenja zbog kršenja pravila, dok je drugim članovima posade zabranjeno letenje dok se ne završi istraga.

Osim toga, avio-kompanija je istakla da je bezbednost putnika na vrhu prioriteta i da gaji kulturu nulte tolerancije prema neprofesionalnom ponašanju, koji bi mogli da ugroze bezbednost.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво