Uhapšena mačka diler koja u ogrlici nosi drogu

U Ruskoj republici Tatarstan čuvari zatvora uhvatili su mačku za koju sumnjaju da je korišćena kako bi krijumčarila drogu u ogrlici.

Iz lokalne zatvorske službe navode da se i 2010. godine u toj instituciji dogodio sličan incident, kada je mačka korišćena za krijumčarenje heroina.

Nekoliko dana čuvari mački nisu davali hranu, a gladna mačka je pokušala da pronađe vlasnika i tada je uhvaćena.

U izveštaju se navodi da je ona rođena u zatvoru, a jedan od zatvorenika ju je izveo i predao saradnicima u spoljnom svetu, naveo je Bi-Bi-Si. 

Novi vlasnici su joj navodno stavili ogrlicu napunjenu hašišom i amfetaminima i poslali je nazad u zatvor. Međutim, krzneni krijumčar droge je uhapšen i predat lokalnom centru za brigu o životinjama.

Detalji podsećaju i na skoriji slučaj iz 2018. godine, koji se našao na naslovnim stranama. Tada je objavljeno da je mačka za koju se sumnjalo da je kurir u slučaju krijumčarenja droge u regionu Tula pobegla iz pritvora, što je ugrozilo istragu.

Prema ruskom ministarstvu unutrašnjih poslova, bivši zatvorenik skovao je plan da uspostavi kanal za isporuku droge koristeći zatvorskog ljubimca. Advokati odbrane tražili su da slučaj bude zatvoren, pošto je mačka pobegla.

Ona je trebalo da bude ključni dokaz i za tužilaštvo i za odbranu. Branilac je izjavio da ne bi mogao da izvede eksperiment koji je planirao, a koji bi pokazao da li je mačka sposobna za planirani poduhvat.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво