U Temzi kod Londona primećen grbavi kit

Očevici tvrde da su videli grbavog kita, dugog najmanje pet metara, u reci Temzi nedaleko od Londona.

Kit je primećen skoro godinu dana pošto je u blizini britanske prestonice viđena beluga - beli kit.

„Sigurni smo 99,99 odsto da je u pitanju grbavi kit. Mnogo ljudi ga je videlo“, tvrdi portparol londonske službe zadužene za nadgledanje reke.

Beluga koja se u Temzi pojavila pre godinu dana nazvana je „Beni“ i u toj reci je provela više od tri meseca, podseća Rojters.

„To sada nije Beni, ovo nije bila beluga“, ističe portparol.

Grbavi kitovi, koje su nekada masovno lovili zbog visoko cenjene masti, mogu da dostignu težinu do 40 tona i da porastu do 18 metara.

Ta vrsta kita migrira više od desetine hiljada kilometara godišnje između oblasti na Arktiku, bogatih hranom, i mesta pogodnih za razmnožavanje u tropskim vodama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво