Mis Srbije Ljubica Rajković pred put na svetsko takmičenje: Lepota mora imati svrhu

Top model Evrope, aktuelna Mis Srbije i Mis Balkana, Ljubica Rajković, predstavljaće Srbiju na svetskom izboru "Miss Earth". Reč je o najprestižnijem i najodgovornijem svetskom izboru lepotica, koje promoviše zaštitu životne sredine. Zato i nosi slogan „Lepota sa svrhom“.

Ljubica će na Filipinima provesti mesec dana. 

„Osećam veliku odgovornost jer predstavljam našu divnu zemlju na jednom izboru koji prati slogan 'Lepota sa svrhom'. Znači, jako je bitno da devojka nije samo lepa već i da poseduje unutrašnje kvaliteta. Treba da bude inteligentna, humana“, rekla je Ljubica Rajković, gostujući u Jutarnjem programu.

Na Filipinima je čekaju ozbiljni zadaci, obilazak škola, domova za nezbrinutu decu, učestvovanje u akcijama pošumljavanja, čišćenja korita reka i reciklaži otpada.

Ljubica je u Srbiji pokrenula neke ekološke akcije da bi svojim primerom pokazala javnosti da je veoma važno da se svi ekološki osvestimo.

Ljubica završava studije srpskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, i ima prosečnu ocenu 10, govori tri jezika, voli poeziju.

„Još kao mala devojčica, gledala sam televiziju i devojke koje se takmiče na izborima za mis, razmišljajući o tome, da li bih i ja mogla jednog dana tako nešto da uradim. Život sam posvetila obrazovanju, bila sam marljivo i vredno dete, učila... i nisam krenula tim putem. Slučajno sam pre godinu dana krenula na takmičenje i eto došla sam do ovde, sasvim neočekivano. Tako je to u životu, kada se najmanje nadate, desi vam se ostvarenje sna“, rekla je Ljubica.

Priznaje da ima pozitivnu tremu i da strepi od toga kako će Srbiju predstaviti svetu.

Jedan od ocenjivačkih susreta na izboru za "Miss Earth" je i takmičenje u nacionalnoj nošnji. Srbija je prošle godine na tom takmičenju osvojila zlatnu medalju.

Ljubica kaže da joj je to takmičenje posebno drago i da je nošnja već spakovana za daleki i dug put.

Izbor za "Miss Earth" prenosi američka TV „Foks“, a prenos putem malih ekrana prati više od 2,5 milijarde ljudi širom sveta. Na izboru učestvuje 146 država.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се