Ima 80 godina a njegove moći ne slabe – širom sveta proslavljen Betmenov rođendan

Simbol Betmena, sijao je na fasadama zgrada u 13 gradova, obeležavajući 80. rođendan svetski poznatog superjunaka.

Obožavatelji čoveka-šišmiša okupili su se na Betmenov dan, u metropolama širom sveta, a jedan broj njih, među kojima su bila i naravno deca, nosili su kostim superheroja. 

U nekim gradovima održane su i panel diskusije o junacima iz stripova.

Na užurbanim ulicama Melburna u Australiji, i na Trgu Federacije, obožavatelji Betmena ushićeno su posmatrali projekciju simbola superheroja. 

Simbol Betmena zasijao je i na poslovnoj zgradi "Torre Reforma" u Meksiku, zatim i u Tokiju, Berlinu, Rimu, Parizu, Londonu, Sao Paolu, Johanesburgu...

Betmenov dan se obeležava svake treće subote u septembru.

Ovaj junak iz stripa, a kasnije i iz filma, brzo je stekao veliku popularnost ubrzo pošto se njegov lik pojavio u 27. broju Detektivskih stripova, 1939. godine, najpre u Njujorku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво