Priznaj! Priznaj da nisi veštica!

Žena koja se predstavljala kao veštica bila je primorana da se pokaje na lokalnoj televiziji u Čečeniji zbog lažnog predstavljanja i „čarobnjaštva“ kojim se bavila, u okviru akcije lokalnih vlasti, koje se bore protiv „veštičarenja“ i obmanjivanja ljudi.

Sekinat Ibragimova bila je popularna u Čečeniji, gde su je meštani molili da „baca uroke“ na bivše supružnike ili da im pomogne pri polaganju ispita. 

Ali u okviru kampanje protiv „čarobnjaštva“, gde glavnu reč vodi predsednik Ramzan Kadirov, ona je pritvorena i javno osramoćena.

„Bila sam na pogrešnom putu. Ne pitajte me više za pomoć“, izjavila je na glavnoj TV stanici u Groznom.

U programu su prikazane i fotografije na kojima se vide neke od njenih šestogodišnjih aktivnosti – bacanje uroka i crne magije.

Među predmetima koji su joj oduzeti su razne brave, ključevi, zemlja sa groblja i papiri sa nejasnim napisima.

Policija je saopštila da su takvi predmeti tipični za samozvane čarobnjake.

I u julu je policija sumnjičila za „veštičarenje“ Eset Esambajevu, koja je posećivala groblja i sprovodila rituale koji uključuju topljenje olova, prenosi dailymail.co.uk.

U policiji su naveli da na ispitivanju nije mogla da objasni čime se zapravo bavi, i da se na kraju izjasnila krivom i molila za oproštaj.

„Borba protiv takozvanih veštica i čarobnjaka sprovodi se na inicijativu Ramzana Kadirova već nekoliko godina“, rečeno je u izveštaju na lokalnoj TV stanici.

Kadirov u toj nameri ima svesrdnu podršku predsednika Vladimira Putina.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво