Može li ljudsko telo da izdrži maratonske letove od 20 sati?

Australijska avio-kompanija „Kvantas ervejs“ planira maratonske letove iz Njujorka i Londona za Sidnej kako bi proverila da li ljudsko telo to može da izdrži.

U avionima će tokom maratonskih letova biti samo članovi posade, a „Kvantas“ je saopštio da će to biti simulacija najdužih direktnih letova na svetu. Testovi će početi u oktobru, a koristiće se „Boingovi“ avioni „drimlajner“.

Na jednom letu će biti 40 putnika i posada, a to će uglavnom biti zaposleni. Svi će proći lekarske preglede i procene.

„Kvantas“ nemerava da uvede komercijalne direktne letove od 2022. godine koji će povezati Sidnej i Njujork i London sa Njujorkom, prenose agencije.

Letovi će trajati 20 sati i testiranje će biti fokusirano na ti kako će putnici podneti putovanje.

broj komentara 12 pošalji komentar
(utorak, 03. sep 2019, 06:23) - Dalmatinac [neregistrovani]

Let od 20 sati

Bio sam u letovima za Evropu od Australije ko zna koliko puta ali smuci mi se svaki put i kad pomislim na to.

(utorak, 03. sep 2019, 00:39) - Aotearoa [neregistrovani]

Vec vise od dve godine

postoiji direktan non stop let u trajanju od 17 sati i 15 minuta sa Emiratima od Novog Zelanda, tacnije na liniji Okland-Dubai !

(utorak, 03. sep 2019, 00:28) - anonymous [neregistrovani]

И тата би, сине!

"„Боингови“ авиони „дримлајнер“ (787)
На једном лету ће бити 40 путника и посада"

Тако бих и ја волео да летим, па макар и 20 часова, Цео ред седишта само за себе, нека је и туристичка класа. А не као сардина, у стварним условима.

(utorak, 03. sep 2019, 00:10) - anonymous [neregistrovani]

PA

Pa letimo mnogi od Sidney do Abu Dabi,toje 16h bez problema pa mogu valjda jos 4h,neka oni samo poprave konfor i nema problema ovako malo krupniji covjek jadva da se uvuce na sic,ja mislim da je utom problem....

(ponedeljak, 02. sep 2019, 23:50) - anonymous [neregistrovani]

Ih 20 sati maciji kasalj

Ja 30 sati se guzvam autobusom sa debelom babom pored mene na autobuskom tvrdom sedistu do Nemacke pa mi nije nista. Izdrzi covek bez problema samo da prezivi sve a kamoli avionski luksuz.

(ponedeljak, 02. sep 2019, 23:31) - anonymous [neregistrovani]

@Uslovi

Svega toga ima u letovima iz Sidneja za Dubai, Dohu ili Abu Dhabi. Kreveti su u biznis i prvoj klasi. Let traje oko 13 do 14 sati. Ako se spava i povremeno proseta kroz ove avione hotele, sve je u najboljem mogucem redu.

(ponedeljak, 02. sep 2019, 23:07) - Deda Pera [neregistrovani]

Do Meseca...

Ma neće biti problema ! Kako su neki izdržali do Meseca pa im ništa ne fali...?

(ponedeljak, 02. sep 2019, 23:06) - anonymous [neregistrovani]

Izdržavanje

Ne precizira se na kakvo izdržavanje misle. Fizičko možda i može, ali ja očekujem da počnu da se grizu na tom letu i da masovne tuče budu redovna pojava. Još kad dodaju ljude sa bebama, da plaču i vrište non-stop, biće veselo. Jednostavno, ne može da se sedi toliko dugo, a nema baš mesta za šetnju. Ili da organizuju "vozić", pa se zna na koju stranu moraju svi da idu. I tako da šetaju ceo let. Ali opet, poludeće svi tako zatvoreni. Pa onda prdeži, znojenje, kašljanje, kijanje... Neko ko beži iz zatvora izdržaće, a ostali teško. Džaba sav Internet i svi filmovi sveta. Bre, za let od 5 sati moraš da se istuširaš, pa proveriš da li je sve kako treba, spakuješ poslednje sitnice, ideš na aerodrom, čekiraš se. Do poletanja već je prošlo najmanje 3 sata od tog tuširanja, a verovatno i 4. Onda tih 5 sati letenja, pa dok izađeš iz aviona, pa red, pa dokumenta, pa prtljag, pa neki prevoz... Barem 2 sata, odnosno ukupno preko 10 sati do ponovnog tuširanja. I sad zamisli let od 20 sati? Karte bi morale da budu duplo jeftinije da bi neko uopšte pokušao. Pritom, većina putnika voli usputne stanice, upravo zbog pauze, a i prilike da prošetaju, naprave pauzu.

(ponedeljak, 02. sep 2019, 22:57) - anonymous [neregistrovani]

Ekskurzije

Dajte ljudi, u busu smo, dok smo bili srednja skola, izdrzali 22 sata voznje i to na sedistima kojima se ne obara naslon. Plus klima nije radila. U ovom avionu bi izdrzali bez problema mesec dana.

(ponedeljak, 02. sep 2019, 21:28) - anonymous [neregistrovani]

Uslovi

Svaki putnik (naravno posada naizmenično) mora imati svoj ležaj, drugačije nije moguće. Filmovi, internet, obroci, voda.