Nasa pokrenula istragu da li je sa svemirske stanice počinjeno krivično delo

Američka astronautkinja Eni Maklejn je optužena da je tokom boravka na Međunarodnoj svemirskoj stanici neovlašćeno ulazila na bankovni račun svoje bivše partnerka Samer Vorden.

Vordenova je podnela tužbu nadležnoj instituciji pošto se Maklejnova nedavno vratila na Zemlju.

Optužena astronautkinja je za Njujork tajms, preko svoga advokata, navela da jeste pristupala bankovnom računu, ali nije imala zle namere, već je samo htela da proveri da li je sa kućnim budžetom sve u redu.

Tačnije, htela je da proveri ima li na računu dovoljno novca za brigu o sinu koga su zajednički odgajale dok su bile zajedno.

Maklejnova i Vorden, obe zaposlene u američkom vazduhoplovstvu, stupile su u brak 2014. godine, ali je Vorden četiri godine kasnije zatražila razvod.

Eni Maklejn je završila prestižnu vojnu akademiju Vest point i bila je vojni pilot u Iraku. Provela je šest meseci na Međunarodnoj svemirskoj stanici, a trebalo je da bude i deo svemirske šetnje prve potpuno ženske posade koja je otkazana zbog neadekvatnih odela.

Na Međunarodnoj svemirskoj stanici borave astronauti iz pet zemalja - Sjedinjenih Država, Kanade, Japana, Rusije i nekoliko evropskih zemalja. Zakonski okvir koji su uredile države vlasnice kaže da se zakon pojedinačne države primenjuje na pojedince i vlasništvo u svemiru.

Zvaničnici Nase su u saopštenju za Njujork tajms naveli da nemaju informaciju da je na svemirskoj stanici počinjeno bilo kakvo krivično delo.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво