Pevačice morale javno da se izvine zbog provokativnog spota

Indonežanske vlasti ukorile su pop pevačice Klaru Gop i Vaniu Kjar, zbog muzičkog video-spota, tražeći da se javno izvine zbog neprimerenog sadržaja, što je ocena državne komisije zadužene za brigu o deci.

Dve pevačice iz Indonezije, koje čine „Votermelons duo“, bile su primorane da se izvine javnosti, pošto je njihov spot za pesmu Bounce ocenjen kao neprimeren i provokativan. 

Sadržaj u spotu, ocenjen kao neprimeren, odnosi se na igranje i skakanje pevačica u tržnim centrima, na parkinzima i drugim javnim mestima.

Pevačice su takođe bile pozvane na informativni razgovor zbog problematičnog sadržaja iznetog u javnost, pošto su se na to žalio jedan broj građana.

Inače, članice „Votermelons dua“ i nedavno su bile u centru pažnje javnosti jer su, kako se mediji izvestili, osigurale svoje grudi na 60.000 funti.

U Komisiji su naveli da su razgovor sa pevačicama tražili jer su „zabrinuti zbog video-snimka i jer se se boje da će deca početi da imitiraju njihovo neprimereno ponašanje“, preneo je indonežanski list Tribun News.

Pevačice su se posle sastanka sa predstavnicima Komisije, javno izvinile građanima.

„Ovo će biti lekcija za nas da budemo pažljivije u budućnosti i da pokušamo da se zabavljamo na bolji način. Naš seksi imidž ostaje, ali neće biti vulgaran“, izjavile su Vania i Klara.

Njihov menadžer, Soni Bule, rekao je da sporni snimci „možda nisu dobri za mlađe generacije i decu Indonezije“.

Inače, duo je poznat po izvođenju "dangdut" muzike, koja je popularna u Indoneziji i koja korene vodi iz tradicionalne hindu i arapske muzike.

Ipak, ovaj žanr u savremenijemo ruhu izazvao je ogorčenje određenog broja građana u ovoj državi gde je većina stanovnika muslimanske veroispovesti.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво