SAD – seks, votka i vladini službenici

Radnik u administraciji SAD imao je seksualne odnose sa službenicom Bele kuće u svojoj kancelariji, ali i na krovu zgrade u kojoj je radio. Istaga je utvrdila i da je konzumirao alkohol na radnom mestu. I nije jedini.

Izveštaj koji je usledio posle istrage o ponašanju osoblja američke Nezavisne federalne agencije za podršku državnim institucijama (GSA) pokazuje višestruko kršenje saveznih propisa, koja zabranjuju ili ograničavaju konzumiranje alkohola u kancelarijama visokih zvaničnika. 

Istraga je utvrdila da je službenik Brenan Hart, osim seksualnih odnosa na radnom mestu, imao običaj da popije votku posle radnog vremena.

Nepoštovanje propisa je detaljno opisano u pismenom rezimeu istrage koji je objavio News4 I-Team.

Prema izveštaju o istrazi, bivši službenik u administraciji GSA Brenan Hart, dopratio je članicu osoblja Bele kuće do sedište Agencije 1. jula 2017.

Hart je priznao da su se najpre posližili votkom, a onda imali seksualne odnose, najpre u kancelarijskom prostoru, a potom i oralni seks na krovu zgrade. U izveštaju se navodi da je Hart izjavio da se to dogodilo samo jednom, prenosi portal nbcwashington.com. 

Hartov radni odnos u Agenciji je prekinut u martu 2018. godine, nekoliko nedelja nakon što ga je generalni inspektor intervjuisao o incidentu. Ime pripradnice osoblja Bele kuće za sada nije podeljeno sa javnošću, ali je primerak izveštaja inspektora o istrazi poslat u Belu kuću.

Hart je takođe priznao da je pio votku na radnom mestu i to u prisustvu kolega i najviših zvaničnika Agencije.

Da je konzumirao alkohol na poslu, priznao je još jedan bivši službenik Agencije, Timoti Horn. Rekao je da je imao običaj da popije posle radnog vremena i „kada nikoga nije bilo u blizini“, navodi se u izveštaju.

Aktuelna direktorka Agencije, Emili Marfi, prošle godine je rekla inspektorima da je dozvolila konzumiranje alkohola u kancelarijama, ali posle radnog vremena i to petkom.

„GSA poštuje sve zakone a zaposleni poštuju najviše etičke standarde. Agencija organizuje obavezne mesečne treninge o radnoj etici. Agencija ne toleriše neprimerenu upotrebu alkohola na radnom mestu ili bilo kakvo kršenje propisa koji su u vezi sa alkoholom“, izjavio je, povodom incidenta, predstavnik Agencije.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 22. avg 2019, 15:19) - anonymous [neregistrovani]

Hipokratija

Zanimljivo je da istim agencijama nije padalo napamet da hapse Klintona za mnogo gore sexualne prestupe na radnom mestu,iako su bili dobro obavesteni o tome sta se desava u ovalnom kabinetu.Jos je Klinton kasnije uspeo da ubedi sud da oralni sex u stvari nije sex.

(četvrtak, 22. avg 2019, 14:22) - anonymous [neregistrovani]

Puritanci

Pravi puritanci, ispasce da samo kaznjavaju one koji su bili naivni da dozvole da budu uhvaceni. A nista se sem nacela, nece promeniti. U ostalom, u kojoj zemlji danasnjeg sveta se ovo isto ne desava? Samo je pitanje koliko su spremni da priznaju, otkriju i kao sve maskiraju...
Recimo, kakva je sustinska razlika izmedju konzumiranja alkohola na radnom mestu i tokom radnog dana, na nekom drugom mestu u pauzama...

(četvrtak, 22. avg 2019, 12:09) - anonymous [neregistrovani]

E gospodo

Kod bogati (ko koga dovati) jedan je zivot.

(četvrtak, 22. avg 2019, 09:55) - anonymous [neregistrovani]

Почело је незадрживо

Па, што сви пију вотку?!