Vrata ostala otvorena na japanskom vozu pri brzini od 280 kilometara na čas

Japanski voz zaustavio se u tunelu nekoliko minuta nakon što je napustio stanicu Sendaj na putu ka Tokiju, zato što su jedna vrata ostala otvorena pri brzini od 280 kilometara na sat.

Niko od 340 putnika nije povređen na vozu 46, a nakon što se zaustavio proveli su 15 minuta u tunelu dok čitav sistem nije prekontrolisan.

„Istočna japanska železnička kompanija“ saopštila je da je problem nastao kada je čistačica zaboravila da zatvori uređaj koji ručno otvara vrata.

„Iskreno se izvinjavamo putnicima za incident i trudićemo se da se ovako nešto ne ponovi“, rekao je portparol kompanije.

Japanski meidji prenose da je voz prešao oko četiri kilometra pre nego što se zaustavio, kao i da je u Tokio stigao sa 19 minuta zakašnjenje i uzrokovao kašnjenje još 3.000 ljudi na drugim linijama, koje su morale da uspore ili sačekaju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво