Ako je babica muškarac, kako mu se obraćamo

U beogradskom porodilištu „Narodni front“ mamama i bebama pomaže tim lekara i babica, a među njima je i Nikola Mihajlović koji izaziva pažnju jer se opredelio za ovaj tradicionalno ženski poziv.

Medicinski tehničar, Nikola Mihajlović radi na odeljenju za neonatologiju Ginekološko-akušerske klinike „Narodni front“. Veruje da je kao odgovorna osoba odabrao pravi posao i zadovoljan je njime.

„Oduvek sam voleo bebe. Smatram da sam odgovorna osoba. Moja uloga je da u prvim satima i danima života beba motivišem mame i pripremim ih za odlazak kući“, kaže Mihajlović.

Glavna sestra na odeljenju neonatologije, Mira Svilar, ističe da je Nikolu upoznala još kada je došao da volontira kod njih na klinici. Odmah se dokazao kao vredna, radna, odgovorna i lepo vaspitana osoba.

Doktorka Ljiljana Stanković u čijem timu radi Nikola, naglašava da se u našem narodu smatra da muškarcima nije mesto pored dece u ovom periodu života, a da je upravo suprotno.

Kao što je ogromna uloga tate kada bebe odu kući, želimo da se mame naviknu i da shvate da je uloga muškarca u životu svake žene jako važna i da treba da ih uključe u svaki aspekt života.

„Nikola na jedan lep način ume da priđe majkama. Vraća majkama samopouzdanje, jer ako je on kao mlad muškarac uspeo da povije dete, onda uviđaju da ni njima to neće biti problem“, dodaje doktorka Stanković.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи