Godinu i po se ne pomera sa mesta gde mu je gazda poginuo

Svi znaju za priču o japanskoj akiti Hačiku, koji je godinama čekao svog pokojnog gazdu da se vrati sa posla. Da Hačiko nije usamljen primer pseće lojalnosti, pokazao je još pas 40-godišnjeg Harisa iz grčkog mesta Nafpaktosa.

Haris je poginuo 9. novembra 2017. godine u saobraćajnoj nesreći kada se sudario sa mešalicom na putu. Lokalnu zajednicu je vest posebno potresla jer je njegov brat par godina ranije takođe izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

Ne zna se tačno kako je njegov ljubimac pronašao put do mesta pogibje njegovog gazde, koje je udaljeno oko 12 kilometara od njegovog doma u Nafpaktosu, ali odbija da ga napusti.

Uprkos brojnim pokušajima da ga sklone i udome, Harisov najbolji prijatelj se stalno vraća na mesto gde je njegov gazda poginuo.

Lokalni stanovnici odustali su od pokušaja da ga udome, već su mu napravili malu kuću da ima gde da se skloni, a redovno mu donose hranu i vodu.

Prozvali su ga „grčki Hačiko“ po poznatoj japanskoj Akiti sa stanice Šibuja.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво