Zatekli umornu tigricu u svom krevetu

Bežeći od poplava koje su pogodile indijski nacionalni park „Kaziranga“, odrasla tigrica se ušunjala u jednu kuću da odspava i odmori se.

Organizacija "Wildlife Trust of India" kaže da je tigrica spažena na lokalnom auto-putu u državu Asam, nedaleko od poplavljenog nacionalnog parka u kojem je već 50 životinja uginulo.

Auto-put, koji napravljen iznad okolnog terena, predstavljao je bezbednu rutu za umornu tigricu, ali je ona zbog bučnog saobraćaja potražila neko drugo utočište.

Našla ga je u domu indijca po imenu Motilal, koji pored auto-puta ima prodavnicu i kuću.

Ratin Barman, koji je vodio operaciju spasavanja tigrice, kaže da mu je vlasnik rekao da je tigrica u kuću ušla rano ujutru i da je odmah pronašla krevet i legla.

Čim je shvatio da mu se tigrica ušetala u kuću, Motilal je sa porodicom izašao napolje i sačekao stručnjake.

„Sjajna stvar je što je niko nije uznemiravao pa je mogla da se odmori. U ovom regionu ljudi imaju veliko poštovanje prema divljim životinjama“, istakao je Barman.

To je potvrdio i Motilal koji je rekao da će sačuvati čaršav i jastuke na kojima se tigrica odmarala.

Barman i njegova ekipa nisu želeli da je uspavljuju i još više uznemiravaju, pa su nakratko zaustavili saobraćaj na putu, otvorili vrata kuće, a onda je petardama probudili.

Tigrica je ubrzo napustila kuću i zaputila se u pravcu džungle.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво