Beograd među najboljim lokacijama za snimanje reklama

Srpska prestonica je pre nekoliko sati nominovana za jednu od najboljih lokacija za snimanje reklama. Predložen je od Holivudske asocijacije koja snima širom sveta.

Beograd među najboljima, posle reklame koja je snimana na Terazijama, u Uzun Mirkovoj, u novobeogradskim blokovima i na Savskom mostu. Dodela nagrada je 21. septembra u Los Anđelesu.

Pre tačno jedne decenije počela je kampanja Snimajte u Srbiji. Strani filmski radnici uočili su potencijale i poznata imena iz sveta filma počela su da snimaju kod nas. Među prvima – Rejf Fajns.

„Džoni Dep je snimao svoj pešn prodžekt, da tako kažem, film Minamata u kojem je Beograd zamenio Tokio i Njujork iz šezdesetih godina. To govori u prilog arhitekture koju možemo da ponudimo. Imali smo i nekoliko TV serija koje su snimane sa američkim TV zvezdama, imali smo priliku da gledamo Krisa Nota u seriji Titanik“, istakla je Milica Božanić iz Srpske filmske asocijacije.

Sve što je pod otrvorenim nebom filmska je lokacija. Osim Beograda, izdvajaju se Smederevska tvrđava, Petrovaradin, ali i Stara planina, Zlatibor, Tara. Galerija fotografija prva je onlajn baza sa 250 filmskih lokacija u Srbiji. Konačni zbir 2.000 snimajućih dana, a naša zemlja ponudila je filmskim radnicima i podsticajne mere.

„Bili smo konkurentni u početku zahvaljujući cenama i troškovi su bili jeftiniji, ali sada ta trka postaje dosta oštrija i važno nam je da osim lokacija i troškova ponudimo i naše filmske profesionalce koji zauzimaju sve značajniju ulogu u projektima“, objašnjava Božanićeva.

Pošto su snimili film koji je za samo tri nedelje videlo više od tri i po miliona gledalaca, indijska produkcijska kuća napravila je mini-film od scena snimljenih u Beogradu sa porukom „Beograde, hvala na ljubavi i podršci“.

To je dobra reklama, a na nama je da, kada stranci snimaju film i zbog toga zatvore po koju beogradsku ulicu, budemo strpljivi. Baš kao što se i oni trude da ne remete mnogo život u glavnom gradu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво