Omiš, "zebra" stradala zbog saobraćajne gužve

Grad Omiš u Dalmaciji, i pored svih prirodnih lepota koje nudi, u hrvatskoj javnosti je najpoznatiji po nesnosnim saobraćajnim gužvama tokom letnje sezone. Zato su se nadležni odlučili da u centru grada koji Jadranska magistrala deli na dva dela, uklone tri pešačka prelaza.

Preduzeće „Hrvatske ceste“, u pokušaju da reši ovaj decenijski problem, uklonilo je tri pešačka prelaza u centru Omiša, ali je ovaj potez izazvao negodovanje i podsmeh u hrvatskoj javnosti, prenosti portal Indeks.

Zvaničnici su saopštili da je ova akcija sprovedena na osnovu obimnog elaborata koji je izrađen s ciljem da se poveća protočnost saobraćaja kroz grad Omiš, jer veliki broj pešaka, posebno u turističkoj sezoni, koji koriste pešačke prelaze, zaustavljaju prolaz vozila i tako izazivaju zastoje.

Elaborat je urađen na osnovu brojanja protoka vozila i pešaka i analize saobraćajnih tokova. „Hrvatske ceste“ su izradile i novi plan rada semafora, koji će biti postavljeni po završetku turističke sezone.

Ovo brisanje pešačkih prelaza dovelo je do neočekivanih problema. Kako su ljudi godinama bili navikli na njih, da bi ih sprečili da tu i dalje prelaze magistralu, nadležni su postavili i improvizovanu ogradu na trotoaru.

U Omišu na potezu od oko 500 metara postoji deset pešačkih prelaza, tako da nikome nije jasno kako će brisanje ova tri rešiti ovaj decenijski problem. Nezadovoljni građani se pitaju šta se dešava sa obilaznicom oko Omiša čija izgradnja je obećana još u vreme SFRJ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво