Pentagon koristio krpelje kao biološko oružje?

Neki članovi Predstavničkog doma SAD strahuju da je Pentagon eksperimentisao na krpeljima, a onda ih i pustio u javnost što je izazvalo širenje lajmske bolesti, od koje u SAD boluje 300.000 ljudi.

List Rol kol, specijalizovan za pokrivanje svih dešavanja u Kongresu i Kepitol hilu, prenosi da je Predstavnički dom odlučio da podrži amandman na zakon o odbrani 2020. godine, koji bi zahtevao da ministarstvo odbrane proveri spekulacije o laboratorijski modifikovanim krpeljima.

Republikanski parlamentarac Kristofer Smit iz Nju Džerzija napisao je amandman, koji zahteva od glavnog istražitelja Stejt departmenta da sprovede istragu i podnese izveštaj o tome da li je ministarstvo odbrane između 1950. i 1975. godine eksperimentisalo na krpeljima i drugim insektima da bi ih koristilo kao biološko oružje.

Ukoliko istraga utvrdi da je postojao takav ili sličan program, istražitelj će morati da proveri i utvrdi da li su neki od insekata korišćenih u ogledima pobegli ili namerno oslobođeni iz laboratorija.

„Potrebni su nam odgovori i to odmah“, rekao je Smit za Rol kol.

Godinama kruže spekulacije o tome da su stručnjaci u laboratorijskim postrojenjima za proučavanje životinjskih bolest na ostrvu Plam blizu Long Ajlanda i u Fort Derik u Merilendu možda inficirali insekte kako bi razvili biološko oružje.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 17. jul 2019, 06:43) - anonymous [neregistrovani]

Istina

Zna se da je krompirova zlatica došla iz Amerike.. Takodje filoksera a onda ambrozija koja se širii Evropom i izaziva alergiju kod miliona ljudi. A da ne oričamo o virusima.Toliko o Americi. Dušan

(sreda, 17. jul 2019, 00:29) - Stefan [neregistrovani]

Prijatelji

Pa da je lajmska bolest toliko rasprostranjena bila kao danas covek bi nestao do sada kada sno ziveli po poljima i travi i sumama. Ma nisu ameri nista eksperimentisali

(utorak, 16. jul 2019, 22:58) - брусница [neregistrovani]

крпељ

Прележао лајмску болест 1974 године. Заражени крпељ ме ујео у згради САНУ у Кнез Михајловој 35. Прва дијагноза била - леукемија. Спасао ме академик,проф.др Златибор Петровић тад директор Института за ветерину на Ветеринарском факултету. Документација сачувана.

(utorak, 16. jul 2019, 19:56) - vihor [neregistrovani]

slučajnosti ne postoje

Hmmm, a ovde u zadnjih 5-6 god. lete komarci koji terorišu stanovništvo virusom Zapadnog Nila

(utorak, 16. jul 2019, 18:25) - anonymous [neregistrovani]

I kada će

Amerika da plati ostatku sveta za štetu koju su naneku i koju još uvek nanose ovakvim delovanjem?