Kao na filmu, američki specijalci skakali na narko-podmornicu u pokretu

Specijalci američke Obalske straže presreli su podmornicu koja je prevozila drogu, a grupa komandosa je čak uspela da se ukrca na nju dok je bila u pokretu.

Zaplenjivanje podmornica narko-kartela, koje prevoze drogu do američke obale nije nimalo lak posao, a mnoge od njih uspevaju da izbegnu patrole Obalske straže.

Međutim, nekada se i snagama reda posreći, kao što je to bio slučaj nedavno kada su spazili podmornicu na površini.

Pre nego što je uspela da zaroni, tri komandosa Obalske straže skočila su sa broda „Manro“ na podmornicu. Jedan od njih je udarao na poklopac tražeći od posade da otvore, nakon čega su se krijumčari predali.

Obalska straža zaplenila je 7,7 tona kokaina, procenjenog na 232 miliona dolara. Sveukupno, „Manro“ je od maja do jula u vodama Tihog okeana u 14 različitih racija zaplenio 17.690 kilograma kokaina i 423 kilograma marihuane, vrednih 569 miliona dolara.

broj komentara 8 pošalji komentar
(subota, 13. jul 2019, 14:36) - Мирослав [neregistrovani]

Поклопац

Ударао по поклопцу а ово морали да му отворе...
Ко да поверује у ову глупост!?

(petak, 12. jul 2019, 20:26) - anonymous [neregistrovani]

Sa tolikom drogom

Mogu da kupe od Rusije najsavremeniju stelt podmornicu. Da se ne lažemo. Neće niko da rizikuje u takvoj krntiji toliku vrednost

(petak, 12. jul 2019, 16:31) - anonymous [neregistrovani]

Ako bi bila legalna?

Pare da se odvoje na edukaciju i ukazivanje na štetu koju droga čini, a svakom kome se proađe bilo kakva psihoaktivna supstanca u krvi bi se ukidala bilo kakva zdravstvena pomoć, oduzimala vozačka dozvola i stavljao odašiljač jer bi im se zabranio pristup određenim institucijama.
Ali ako bi droga bila legalna, čime bi vlade sveta finansirale terorizam i pobune?

(petak, 12. jul 2019, 14:00) - anonymous [neregistrovani]

Kao podmornica

To nije prava podmornica koja može da zaroni na neku dubinu, već improvizovani čamac sa zatvorenom kabinom koji pluta tik ispod površine vode. Namerno ih farbaju u tamno plavu boju da se lakše uklope u okean. Ako nekoga interesuje, pre par godina VICE je napravio reportažu o raznoraznim plovilima koje karteli koriste.

(petak, 12. jul 2019, 13:34) - anonymous [neregistrovani]

7,7 t kokaina

kako su natovarili u ovo čuo od podmornicei 7.7 t kokaina, kako da ne?!

(petak, 12. jul 2019, 13:10) - anonymous [neregistrovani]

Mozda je mogao

Ali ovo je reklamerski tekst u kom se uopste ne radi o podmornici,nego o nekom improvizovanom plovilu koje kao lici na neku podmornicu. Na slikama cak i dobro izgleda. Ali bombastije zvuci kad se napise da je u pitanju podmornica jer se daje na znacaju ucesnicima dogadjaja,a mozda i piscu ovog tekasta. Inace, svasta vala bas, slazem se.

(petak, 12. jul 2019, 11:52) - anonymous [neregistrovani]

Kako da da

A vozač podmornice kao nije mogao da zaroni....e svašta...

(petak, 12. jul 2019, 11:43) - anonymous [neregistrovani]

CIA I crni fond

Sad CIA maše repom od sreće. Biće za crni fond