Ko želi u Nacionalnu gardu, mora na dijetu

Policajci u Meksiku koji žele da se priključe Nacionalnoj gardi, u roku od šest meseci moraju da smršaju kako bi se uspešno borili protiv organizovanog kriminala i opšteg bezakonja.

Najmanje 625 policajaca koji nisu ispunili zahteve o telesnoj težini moraju da posećuju kontrolne punktove Nacionalnog imigracionog instituta na severnoj i južnoj granici Meksika, tokom šest meseci ili dok ne smanje težinu, piše dnevnik Finansijero.

Ako policajci i posle tog roka ne prođu test, moraće da ostanu u imigrantskoj službi, da budu deo Državne službe zaštite ili će ostati bez posla, jer će krajem juna policija biti spojena sa Nacionalnom gardom.

Istraživanje Nacionalne agencije za statistiku i geografiju za 2017. godinu utvrdilo je da 79 odsto policijskih službenika u zemlji ima prekomernu težinu ili je gojazno.

Predsednik Andres Manuel Lopez Obrador je početkom ove godine od Kongresa dobio odobrenje za novu Nacionalnu gardu koja će imati 60.000 vojnika, čime je ispunio obećanje da će se posvetiti borbi protiv organizovanog kriminala i opšteg bezakonja.

Međutim, kritičari tvrde da se Nacionalna grada ne bavi organizovanim kriminalom i bezakonjem, već imigracionom krizom, pošto ljudi iz zemalja srednje Amerika pokušavaju da dođu do Sjedinjenih Država preko Meksika.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво