Punjena vešalica? Ne, hvala, radije ću škorpiju na roštilju

Tinejdžer iz grada Luistona u Mejnu (SAD) koji se bavi dizanjem tegova i koji je u ishrani, meso zamenio insektima i škorpionima, tvrdi da se zbog radikalne promene u jelovniku, oseća snažnije i jače, posebno u teretani.

Sem Brodbent ima 18 godina i kaže da je „entovegan“ koji voli da konzumira specijalitete kao što su skakavci i mravi. 

Prošlog oktobra je prestao da jede meso i namirnice životinjskog porekla. Danas su mu omiljeni šejkovi od izmiksovanih zrikavaca i buritosi sa skakavcima.

Za doručak obično jede voćnu kašu ili kašu od žitarica u koju ubacuje prah od skakavaca. Kaže da kaša ima prijatan „orašasti“ ukus.

A u posebnim prilikama, porodica na roštilju peče škorpione, uz koje se jedu tortilje.

„Na početku ste malo gadljivi, ali naviknete se na to. Nakon što sam praktikovao ovakvu ishranu od prošle jeseni, osećam se bolje nego ikada“, rekao je Sem i dodao, da za ručak obično jede veliku porciju sočiva sa cvrčcima uz brokoli.

„Cvrčci imaju jedinstven ukus koji se ne razlikuje mnogo od ukusa semena suncokreta. Za večeru jedem uglavnom pasulj, pirinač i skakavce začinjene belim lukom i limunom“, objasnio je.

Sem smatra da mu je, kako kaže, ovakva ishrana, omogućila da u teretani sada bez problema može da diže tegove od 150 kilograma, dok su ranije njegov maksimum bili tegovi od 86 kilograma, prenosi dailymail.co.uk.

Da su insekti su odličan izvor proteina, mladi Sem kaže da je saznao pre nekoliko godina, kada je na internetu video prodavnicu koja prodaje tu vrstu hrane. Tada je, dodaje, postao svestan ideje o dopunjavanju ishrane namirnicama od insekata.

Sem se sprema za početak studija u Montani. Svestan je da jedan broj novih prijatelja na fakultetu možda neće imati razumevanja za njegov način ishrane, ali, kako kaže, ako nekome bude smetalo dok jede insekte, trudiće se da svoj obrok u studentskoj kantini pojede sam.

Na kraju, Sem kaže da ne vidi razlog da prestane da jede insekte umesto mesa i smatra da će se tako hraniti celog života.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво