Dres bejzbol legende Bejba Ruta najskuplji sportski suvenir

Iznos od 5,64 miliona dolara, za koliko je prodat na aukciji, smestio je dres koji je nosio legendarni bejzbol igrač Bejb Rut među rekordere. Dres je postao najskuplji sportski suvenir ikada prodat.

Aukcija je održana u Njujorku, a prethodni rekord kada je reč o prodajnoj ceni držao je takođe jedan od Rutovih dresova koji je prodat 2012. godine za 4,4 miliona dolara, prenosi Bi-Bi-Si.

Bejb Rut je dres koji je upravo prodat nosio između 1928. i 1930. godine.

Porodica i privatni kolekcionari dali su oko 400 komada Rutove zaostavštine za aukciju na stadionu „Jenki“.

„Zaostavština i značaj Bejba Ruta za bejzbol i američku popularnu kulturu je nemerljiv u istoriji ove zemlje“, rekao je predsednik aukcijske kuće „Hang“ Dejvid Hant.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво