Đe dosta ruku pregne... Mural na travnjaku ispred Ajfelove kule šalje snažnu poruku

Jedan umetnik napravio je jedinstveni bio-mural dužine oko 600 metara u podnožju Ajfelove kule. Mural prikazuje lanac ruku koje se drže, a autor kaže da ovim radom želi da podigne svest o izbegličkoj krizi.

Đulijame Legrosa, poznat kao Saipe, prikazao je na muralu niz isprepletenih ruku a kompletna slika se naravno, najbolje vidi sa Ajfelovog tornja. 

Saipe najavljuje slične radove u gradovima širom sveta u naredne tri godine.

Pošto je mural naslikan na travi, smatra se da će trajati svega nekoliko dana. Ipak, iz organizacije „SOS Mediteran“, koja podržava Saipea u svojoj nameri, smatraju da će poslati pravu poruku.

Ta humanitarna organizacija bavi se spasavanjem migranata kojima preti opasnost od utapanja u Sredozemnom moru. 

Prošle godine, prosečno šest izbeglica dnevno je izgubilo život pokušavajući da pređu Sredozemno more, podaci su Ujedinjenih nacija.

Gardijan navodi da je tridesetogodišnji Saipe, prvi umetnik kome je dozvoljeno da slika po travnjaku ispred svetski poznatog tornja.

Za izradu murala, potrošeno je više od 1.300 litara boje, prenosi Dejli mejl.

„Mural je simbol zajedništva u vreme kada se ljudi sve više okreću sebi. Izgleda da trenutno, svi imamo kratko sećanje, kao da živimo u nekoj negativnoj, predratnoj atmosferi, u ekonomskoj krizi i u društvu gde su pred ljudima postavljene brojne prepreke“, rekao je Saipe.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво