„Spasitelj sveta“ na saudijskoj jahti?

Remek delo Leonarda da Vinčija – slika „Spasitelj sveta“, koja je na aukciji 2017. godine prodata misterioznom kupcu za 450 miliona dolara, verovatno krasi neku od prostorija superjahte saudijskog princa Muhameda bin Salmana, piše „Telegraf“

Autentičnost slike, stare 500 godina, ranije je dovođena u pitanje, jer je navodno, usred noći prebačena na luksuznu jahtu „Serena“. 

Ranije je Njujork tajms izvestio da je sliku, u ime princa Salamana, zapravo kupio – drugi princ na aukciji održanoj pre dve godine.

Jahta duga 134 metra, trenutno je usidrena u blizini egipatskog grada Port Said. 

Verovatno će slika na njoj i ostati, dok Saudijci ne stvore najavljeno „kulturno čvorište“ u kraljevskom regionu Al-Ula.

Inače, pariski muzej Luvr tražio je da pozajmi sliku za izložbu koja će se održati u oktobru, ali ta ideja možda i neće biti realizovana, pošto eksperti sliku zapravo pripisuju da Vinčijevoj radionici, a ne samom umetniku.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво