Za mirisom srpskih jela potegli čak iz Amerike

Čačanin Nenad Pantelić, šef kuhinje hotela „Hilton“ u San Dijegu, proslavio je srpska jela u Americi, a onda je rešio da Amerikancima približi i lepote svog rodnog kraja. Sada im je domaćin u Srbiji, vodi ih u manastire i upoznaje sa čarima seoskog turizma.

Zbog njegovih jela Amerikanci su zavoleli srpsku kuhinju. Osvojio ih je, ali i osvojio srce Amerikanke, koja je sada sa turistima sve češće u njegovom zavičaju.

„Prvo sam se zaljubila u Nenada, a onda u Srbiju. Gostoprimstvo ljudi, prelepa priroda, hrana i rakija. Zaista mnogo volim da budem ovde", kaže Debi Roko.

Pre polaska iz Amerike nisu mnogo znali o Srbiji. Sada bi želeli da saznaju sve. Zanima ih kultura, istorija, tradicija, običaji. Da uživaju u ambijentu pravog srpskog sela prešli su više od 6.000 milja.

„Zaista je fantastično. Mnogo mi se sviđaju ljudi. Nesebični su, a naši domaćini su doprineli da sve bude savršeno", ističe Dona Aldric iz Bostona.

„Iznenađeni su prirodom, oduševljeni su što je Srbija zelena, oduševljeni su hranom u Srbiji i našim gostoprimstvom", navodi turistička radnica Mirjana Knežević.

Decenija iskustva u američkom restoranu gde je napravio spoj naše tradicionalne i moderne svetske kuhinje Nenadu je bio povod da goste pozove da dođu u Srbiju.

„Jednostavno, prvo sam ih namamio mirisom svoje kuhinje i našim specijalitetima, a onda sam zaista želeo da im predstavim tu kuhinju ovde u našem punom sjaju, sa pravim autentičnim ukusom", objašnjava Nenad Pantelić.

Da na domaćem terenu razvije kore za pitu Nenadu je najmanji problem. Puno mu je srce što gosti uživaju u svim čarima njegovog rodnog kraja.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 27. maj 2019, 10:23) - anonymous [neregistrovani]

Српска пита

А Ненад је мајстор, развлачи питу за даме из Америке.