Devojka sa najlepšim poslom u Srbiji: Neću se igrati turizmologa

Ana Kostadinović, apsolvent na Fakultetu političkih nauka, dobila je najlepši posao u Srbiji. Tako su njen novi angažman shvatili i opisali mediji prethodnih dana. Za RTS objašnjava kako će izgledati taj posao iz snova i što je još važnije, kakve ćemo mi koristi imati od njenog rada.

Najlepši posao u Srbiji ukratko izgleda ovako: putovaće po zemlji i o tome pisati na društvenim mrežama. Međutim, šta to tačno znači?

U okviru platforme "Serbian Adventures" postoje različite ture po našoj zemlji i „ima priliku, čast i zadovoljstvo" da o njima izveštava iz uloge turiste o obavesti javnost i sve one koji će pratiti društvene mreže, započinje Ana Kostadinović priču o svom novom radnom mestu i radnim zadacima.

Nije dovoljno samo da opiše mesta koja obilazi već treba da proba i lokalne specijalitete, da se oproba u adrenalinskom sportu ukoliko je u ponudi...

„Ideja je da prenesem svoje utiske i ono što je meni zanimljivo. Neću se igrati turizmologa, pošto to nisam po struci“, objašnjava Ana i dodaje da će njen zadatak biti da ljubitelje putovanja zainteresuje da posete određenu destinaciju, odnosno turu.

Zbog gustog rasporeda provodiće veći deo nedelje na terenu.

„Juče je zvanično bio početak mog angažmana. Počeli smo od Đerdapske ture, jedne od najpopularnijih tura koje 'Serbian Adventures' nudi“, otkriva Ana i navodi da je u pitanju bilo krstarenje Đerdapom, ručak, to jest isprobavanje specijaliteta na Kapetan Mišinom bregu.

Za gazdinstvo gazda Žike kaže da je bukvalno raj na zemlji i svi vlaški specijaliteti koji su se tamo našli na trpezi su joj „pomutili um“.

Prvi izveštaji sa prvog putovanja već su u pripremi i, kako Ana kaže, narednih dana pojaviće se na internetu. Neke objave već su se našle na nalozima na društvenim mrežama "Serbian Adventures"-a.

Da bi opisi bili što sadržajniji, Ana će imati pomoć i eksternih saradnika.

Za radno mesto za koje je odabrna vladalo je izuzetno veliko interesovanje. Prijavilo se više od 140 kandidata.

Osim iskustva i profesionalne usmerenosti na novinarstvo i pi-ar sektor, Ana je uverena da su je sposobnost da na šarmantan način predstavi destinaciju, ali i osećaj za kadar, kako je žiri istakao, doveli su je do posla.

Iako su u fokusu turističke ponude, to jest ture, Ana smatra da će pravo bogatstvo biti upoznavanje sa kulturom i ljudima raznih krajeva Srbije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи