Zvezda izložbe oldtajmera „hadson“ iz 1927.

Pedesetak vremešnih lepotana sijalo je danas na Adi Ciganliji pred brojnim posetiocima. Oldtajmer koji je posebno privlačio pažnju je „hadson“ iz 1927. godine. Posetioci nisu ostali ravnodušni ni na crveni „pontijak“, koji je došao iz Muzeja motora i motocikala Pančevo.

Šesti memorijalni skup „Sait Hadžić“, u organizaciji Oldtajmer kluba Beograd, održan je na Adi Ciganliji.

Posetioci na najpoznatijem beogradskom izletištu, uz roštiljske kobasice i osveženje, imali su priliku da vide automobile i motocikle iz ranijih epoha, kao i da se slikaju sa vozilima koja su u punom sjaju odolela vremenu.

„Ovde je okupljeno oko pedesetak prelepih vozila članova našeg kluba. Osim vozila tu su i motocikli i jedan autobus“, rekao je Tanjugu Nenad Đurić iz Oldtajmer kluba Beograd.

Oldtajmer koji je posebno privlačio pažnju posetilaca na Adi Ciganlliji je „hadson“ iz 1927. godine. 

Posetioci nisu ostali ravnodušni ni na crveni „pontijak“, koji je došao iz Muzeja motora i motocikala Pančevo.

„Radi se o modelu 'pontijaka' iz 1928. godine od 48 konjskih snaga. U ovakvom stanju ga je mnogo lakše održavati i čak ga je lakše održavati nego vozilo. Vozi se sa dvostepenim kvačilom, međukvačilom... Danas je malo mučenje voziti takav automobil, ali kada se voli ništa nije teško“, istakao je Dragan Markušev.

Kako kaže vlasnik, koji se više od 30 godina bavi oldtajmerima, njegov automobil je zvezda i na svadbama, u spotovima, a svoju ulogu imao je u seriji Senke nad Balkanom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи