Za šetnju kroz Budvu bez majice kazna 500 evra, u kupaćem 600?

Opština Budva planira da uvede red u svakodnevno funkcionisanje grada. Tako, po ugledu na susednu Hrvatsku, planira da uvede kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 evra, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 evra. Oni koji jedu i piju na javnoj površini biće kažnjeni sa 700 evra.

Nadležne službe u Budvi pozvale su građane da zbog značaja Odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcionisanju grada, građana, privrednih subjekata, turista, kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinama, u što većem broju pomognu svojim sugestijama u kreiranju nacrta Odluke o komunalnom redu, javlja RTV Budva, a prenosi Radio-televizija Crne Gore.

„Važnost ove odluke, kao i pravila i ograničenja ponašanja na javnim površinama moguće je sagledati u odlukama gradova susednih država gde je, primera radi, na Hvaru turistima istaknuto obaveštenje o pravilima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimerenog ponašanja, pa tako za šetnju bez majice, predviđena je kazna od 500 evra, u kupaćem kostimu 600 evra, dok kazna za jelo i piće na javnoj površini iznosi 700 evra“, naveli su iz nadležnih opštinskih službi.

Odlukom se, kako kažu, mogu propisati i razna druga pravila ponašanja koja bi regulisala komšijske probleme parkiranja, sušenja veša, odlaganja smeća, izgleda zgrada, glasne muzike itd.

Kako ova odluka proizlazi iz Zakona o komunalnim djelatnostima, iz nadležnih opštinskih službi ističu da je potrebno da svi građani uzmu učešća u njenom formiranju.

„Zbog gore navedenog, Javni poziv za prethodno konsultovanje trajaće dva meseca, kako bi se pripremio nacrt odluke o komunalnom redu koji će biti na javnoj raspravi u produženom roku, da bi sva zainteresovana lica kroz ovu odluku mogla rešiti probleme koji do sada nisu bili definisani postojećim propisima“, kažu nadležne opštinske službe.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво