Da li ste za kafu? Šoljica je 75 dolara

Pržionica kafe u Los Anđelesu nudi šoljicu tog napitka za 75 dolara, što je najskuplja kafa na svetu. Ima ukus voća, oseća se aroma jagode, maline, borovnice i podseća na čaj.

"Klatch Coffee Roasters" objavio je da je njihova „elida geiša natural kafa 803“ najskuplja na svetu. Tajna je u imenu: brojka 803 odnosi se na 803 dolara plaćenih za pola kilograma te kafe na aukciji.

Nepečena kafa je uvezena iz Paname i postavila je svetski rekord od 803 dolara po kilogramu u konkurenciji kafe „Best of Panama“.

Kafa je dostupna samo u "Klatch Coffee Roasters" u Severnoj Americi.

Iz preduzeća za proizvodnju kafe kažu da je gejša retka vrsta arabike, koja je stigla u Panamu iz istraživačke laboratorije u Kostariki, a poreklom je iz Etiopije. Poznata je po cvetnim ukusima, ukusima čaja i koštunjavog voća.

Kafa je prodata na aukciji pošto je pobedila na takmičenju za najbolju panamsku kafu.
Ukupno je bilo dostupno samo 50 kilograma i to je podstaklo žestoko nadmetanje. Kafa je prodata kupcima u Japanu, Kini i na Tajvanu, ali i kupcu iz SAD, kalifornijskoj kompaniji "Klatch Coffee", koja je kupila deset kilograma ekskluzivne „elida natural gejša kafe“ i prodaje je po ceni od 75 dolara za šoljici u jednom od svojih kafića u San Francisku.

Ali u kafić se ne može ući i naručiti šoljica kafe. Mora se rezervisati „iskustvo“ probanja kafe.

Retka i skupa kafa će biti dostupna na pojedinim lokacijama Amerike i Kanade.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 22. maj 2019, 18:17) - anonymous [neregistrovani]

kafa

pio sam je odlicna