Posle 56 godina „gradonačelnikovanja“ vreme za zasluženu penziju

Nemačko mesto Vindhagen ne pamti drugog gradonačelnika sem Jozefa Rudela, pošto je 94-godišnjak na toj poziciji proveo više od pola veka.

Kraj Rudelove ere se bliži, a vremešni gradonačelnik ima još jedan zadatak da obavi pre nego što preda štafetu – da organizuje lokalne izbore, prenosi Dojče vele.

Do sada ih je organizovao 14. Svih se seća, mada ne može tačno da izbroji broj protivkandidata koje je pobedio.

„On je verovatno nemački najstariji gradonačelnik sa najdužim stažom“, saopštilo je Udruženje nemačkih lokalnih zajednica.

Rudel je rođen 20. januara 1925. godine u Halerbahu, mestu pet minuta udaljenom od Vindhagena. Služio je vojsku u Drugom svetskom ratu, tokom kojeg je ranjen i zarobljen u Poljskoj.

Deset godina po završetku rata, Rudel je izabran za člana lokalne skupštine, a osam godina kasnije postao je gradonačelnik.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво