Filmovi, radionice, gastronomske i turističke ponude – na Beogradskom manifestu

Peti Beogradski manifest organizuje se na Beogradskoj tvrđavi, 24, 25. i 26. maja. Festival je prilika za upoznavanje sa manifestacijama širom Srbije. Ulaz je besplatan.

Na Manifestu će biti 15 festivalskih zona i četiri festivalske bine. 

„Izdvojila bih binu 'Aduti Srbije' gde će se predstaviti peko 50 opština iz Srbije, koje će nam programski, na jedan divan način, predstaviti šta to sve imaju lepo – od destinacija, manifestacija, festivala, do divnih autentičnih gastronomskih specijajaliteta“, izjavila je Ljiljana Vukotić u ime organizatora Festivala, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Na Festivalu će, u okviru Umetničke zone, biti prikazana ostvarenja sa „Bašta festa“.

„Reč je o mladalačkom entuzijazmu i želji da napravimo prostor gde će mladi autori moći da puštaju svoje filmove“, rekla je ispred „Bašta festa“ glumica Maja Šuša.

Zemlja-partner ovogodišnjeg Manifesta je Crna Gora, čiji će predstavnici upoznati sve zainteresovane sa turističkom ponudom u predstojećoj sezoni.

„Crna Gora se uvek predstavlja na lep i kreativan način i pre dve godine su dobili priznanje za najbolje predstavljanje u okviru našeg festivala. A 'Aduti Srbije', predstaviće se pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Srbije ove godine“, rekla je Ljiljana Vukotić.

„Puštamo pet pobedničkih filmova od prošle godine koji su dobili nagrade za režiju, scenario i uloge, a prvi film koji puštamo je Noć u Tokorikiju, rediteljke Roksane Stroje iz Rumunije“, rekla je Šuša i dodala da smatra da je upravo taj film pogodan za emitovanje na dan otvaranja.

Kada je reč o zatvaranju tog dela programa, poslednje večeri se prikazuje film mlade rediteljke Sare Marković, Brazilka, koji učestvuje na filmskom festivalu u Kanu, u netakmičarskoj selekciji.

Na Festivalu će posebna pažnja biti posvećena najmlađim posetiocima. Na raspolaganju će im biti brojne kreativne i edukativne radionice.

Festival će 24. maja u 15 časova, otvoriti ministar Rasim Ljajić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи