Rajsko ostrvo, čudo Egipta

Da li ste nekada zamišljali kako ste daleko od gradske gužve, na mirnom ostrvu, obasjanom toplim suncem, a pred vama prozirno, tirkizno more, koje miluje beli pesak?

Vaša maštarenja postoje i na javi, na samo tri sata leta od Beograda, u magičnom Egiptu. U pitanju je Rajsko ostrvo, nadomak Hurgade, koje zaista opravdava svoje ime.

Okupljamo se u marini u Memši, novom centru Hurgade. Ukrcavamo se na lep i uredan brod, ne sluteći da je pred nama dan koji ćemo pamtiti ceo život. Sunce greje na palubi, dok razigrani vetar nanosi svež miris mora. U susret nam plivaju delfini i ponosno se razmeću svojom lepotom, iznova i iznova izvirujući iz plavetnila vode.

Dok se brod približava ostrvu, postaje jasno da snovi mogu postati stvarnost. Već na prizor najlepših nijansi plave zastaje dah. Koračamo po krečno belom pesku, okrećemo se ka moru, i tu smo, u raju! Pred nama se belina mekog peska gubi pod prozirnim morem koje se pruža u daljinu, sve dok se ne dodirne sa vedrim nebom bez ijednog oblaka.

Nalazimo potpuni mir pod suncobranima od lišća palme, a pred nama prizor kao sa najlepših fotografija. U šetnji po ostrvu ne propuštamo da i sami napravimo fotografije u kojima će ostati urezan dan na ostrvu iz snova. U okviru izleta organizovan je i ručak, sa najinteresantijim ukusima orijentalne kuhinje i osvežavajućim sokovima od egzotičnog voća.

Celokupan doživljaj dopunjuje ples derviša i trbušne plesačice, što je samo uvod u bogatu egipatsku kulturu. Pred smiraj dana se, teška srca, ponovo ukrcavamo na naš brod i uz laganu arapsku muziku plovimo ka spektakularnom zalasku sunca nad Hurgadom.

Rajsko ostrvo je samo jedno od čuda Egipta koja nikako ne treba propustiti, kao ni momente opuštanja u nekim od divnih hotela. Hurgada brzo širi svoju ponudu hotela, pa tako i ove godine otvara vrata potpuno novog hotela, Titanic Royal 5*.

Već pri ulazu u hotel postajete svesni da ste okruženi visokim luksuzom. Kristalni lobi, stakleni zid visine devet metara i glamurozna recepcija uveriće vas da ste doneli pravu odluku u odabiru hotela. Hotel ima 387 pažljivo i moderno dizajniranih i dekorisanih soba, u najlepšim bojama Crvenog mora. Pogled iz soba se pruža ka celom kompleksu, bistroj, tirkiznoj obali i privatnoj, prirodnoj plaži, dugačkoj 180 metara. Posebna prednost ovog hotela je što je ceo kompleks pokriven besplatnim bežičnim internetom.

Ova oaza luksuza nalazi se u blizini srca same Hurgade, na oko 10 kilometara od aerodroma i savršeno je mesto za odmor koji kombinuje zabavu i relaksaciju. U bašti hotela se nalazi akva park sa 13 tobogana, kao i veliki izbor prostranih bazena, na površini od 5.200 kvadratnih metara. Ukoliko poželite još više zabave, uvek možete, sasvim besplatno, isprobati i akva park sa 30 tobogana u susednom hotelu Titanic Resort & Aqua Park, koji je sa druge strane ulice, na samo 200 metara razdaljine.

Ni usluga hotela nije ništa manje uzbudljiva, jer sa "Royal All Inclusive" konceptom, pokrivene su sve potrebe gostiju. Glavni restoran "Diamond" samim imenom naglašava da možete očekivati najelegantije primere različitih svetskih kuhinja, pomešanih sa lokalnim egipatskim zalogajima. Uz to šest barova, tri a la kart restorana, svaki drugačijeg koncepta, od ukusa iz Italije, pa čak do Dalekog istoka i Mongolije. Svaki specijalitet je vešto pripremljen, kao najbolji primerak iz svake kuhinje, pa je vaše uživanje zagarantovano.

Dobro organizovan međunarodni tim animatora brine o gostima tokom celog dana. Tako su organizovana razna takmičenja, igre i aktivnosti na plaži, kao i muzika uživo i di-džej u večernjim satima. Posebno je posvećena pažnja deci uzrasta od četiri do 12 godina. Lociran u blizini plaže, Titanic Kids Club nudi mnoštvo rekreacionih aktivnosti, kao što je dečiji bazen sa toboganima, igralište stvoreno za dečiju zabavu, mini disko i posebni programi Minilend i Minimaks šou.

Kada zaželite svoj mir i potpuno opuštanje vaših misli i tela, dobrodošlicu će vam poželeti Royal Wellness & Spa centar, elegantno i precizno opremljen, tako da sve bude podređeno vašem komforu. Dva parna i tri turska kupatila, dve saune, VIP đakuzi, frizerski salon i sobe za masažu, zvuči zaista fantastično!

Malo je reći da je hotel Titanic Royal 5* pravo oličenje luksuza. Uverite se u njegov sjaj, ali i lepote Egipta ovog leta.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара