Treće izdanje Festivala stripa „TRAS!“

Kao i prethodnih godina, na trećem izdanju Festivala stripa, 11. maja u Kulturnom centru „Grad“, poklonike devete umetnosti očekuju izvanredni gosti, berza stripa i bogat interaktivni program.

Festival stripa „TRAS!“ osmišljen je kao interaktivna manifestacija sa više tematskih oblasti delovanja.

Na prvom mestu, namenjen je ljubiteljima strip umetnosti svih uzrasta, koji na ovom festivalu mogu da prošire postojeća znanja i razviju nove sfere interesovanja putem komunikacije sa gostujućim autorima, učešćem u radionicama, tribinama, projekcijama dokumentarnih i stručnih filmova, kao i izložbom radova.

Gosti ovogodišnjeg izdanja Festivala biće Valter Venturi, italijanski crtač i jedan od autora Zagora, Teksa Vilera, Dragonera i Breda Berona, zatim, Đovani Fregijeri poznat ljubiteljima Dilana Doga, Martina Misterije, Dampira i Skrivenog lica.

Posetioci će upoznati i Igora Kordeja legendu domaće strip scene i autora Vama, serijala Mi mrtvi, Maršala Basa i drugih,  Štefa Bartolića hrvatskog strip umetnika, animatora i ilustratora, autora Dika Longa i Crnog popaja i Darka Perovića, jednog od autora Magičnog vetra, Šangaja Devila, Adama Vajlda i drugih.

Pred kraj Festivala biće održana i aukcija izloženih printova u okviru koje će svi potencijalni učesnici imati priliku da svojoj strip-kolekciji pridodaju još koju potpisanu i uramljenu reprodukovanu tablu ili plakat gostiju festivala.

Svi programski sadržaji „TRAS!“ festivala stripa  su besplatni i otvoreni za sve posetioce.

 

broj komentara 0 pošalji komentar