Halo, ovde Zelenski, dajte mi Makrona...

Ruske šaljivdžije, od kojih se jedan predstavio kao novoizabrani predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, navodno su telefonom pozvali francuskog predsednika Emanuela Makrona i razgovarali sa njim, posle predsedničkih izbora u Ukrajini, prenosi Rojters.

„Prankeri“, poznati kao Vovan i Leksus, pozvali su predsednika Francuske Makrona, a jedan od njih se predstavio kao novi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. 

Na audio-snimku, koji traje oko 15 minuta i koji je postavljen na Jutjubu, čuje se kako, navodno, Makron čestita na pobedi Zelenskom i „želi mu da uživa u pobedi na predsedničkim izborima u krugu bližnjih i rodbine“.

„Veliko Vam hvala za podršku, sa 73 odsto osećam se kao Vladimir Putin, on ima iste takve rezultate“, našalio se lažni Zelenski.

Glas sličan Makronu uzvratio je šalom da postoji bar jedna razlika u odnosu na Rusiju: „Još uvek niste sve svoje protivnike poslali u zatvor“, uzvratio je navodno, francuski predsednik.

Jedan zvaničnik iz francuskog predsedništva, rekao je za Rojters da ne bi komentarisao snimak, i dodao da neće ni potvrditi niti poricati njegovu autentičnost.

Zelenski se inače sastao sa Makronom ranije ovog meseca u Parizu.

Leksus i Vovan su poznati po tome što zovu visoke državnike i poznate ličnosti širom sveta i predstavljaju se kao njihove kolege, pa su tako njihove žrtve bile i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, britanski pevač Elton Džon i bivši britanski ministar inostranih poslova Boris Džonson.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво