Ptičji raj nadomak Kruševca

Nedaleko od Kruševca, u selu sličnog imena, Kruševica, nalazi se mali ptičji zoološki vrt.

U Kruševici se nalazi pravi ptičji raj, vlasništvo porodice Zdravković, koja se danonoćno brine o svojim pernatim kućnim ljubimcima.

Miki i Slađana Zdravković pre 18 godina iz hobija su počeli da neguju dva mala papagaja, popularne „tigrice“.

„Krenulo je razmnožavanje i onda sam proširio, tako da danas imam desetak različitih vrsta papagaja, od žakoa, edela, kraljevskih, aleksandra. Malih aleksandra u više mutacija i tako dalje“, objašnjava Miki Zdravković.

Slađana je zadužena za hranjenje, što nimalo nije lak posao.

„Hrane se tri puta dnevno. Ujutru dajemo jajčanu hranu i vodu. Preko dana dobiju uvek neku poslasticu, a uveče semenke prilagođene svakoj od vrsta ptica“, naglašava Slađana.

Mnogima će zvučati neverovatno, ali i papagaji vole da se maze i privrženi su čoveku, tako da Slađana nekoliko svojih ljubimaca mora da hrani iz ruke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво