Oralni seks kao političko pitanje

Predsednik Ugande već duže vreme najavljuje da će u toj državi zabraniti oralni seks, upozoravajući na polno prenosive bolesti. Očekuje se zakonsko rešenje.

Joveri Museveni, predsednik države na istoku Afrike, koja broji oko 40 miliona građana, uputio je, na konferenciji za medije, javno upozorenje o zabrani praktikovanja oralnog seksa.

Još 2014. godine, Museveni je izjavljivao da oralni seks izaziva prenošenje parazita. Iste godine potpisao i zakon o homoseksualcima, prema kome je u Ugandi zabranjeno biti gej.

Tada je učinio kažnjivim i delo neprijavljivanja osoba homoseksualne orijentacije. Građani Ugande rizikuju da budu osuđeni na doživotnu robiju ako se dokaže da upražnjavaju homoseksualne odnose.

Predsednik Museveni okrivio je strance da utiču na građane Ugande kako bi praktikovali oralni seks, koji je proglasio pogrešnom praksom. „Usta služe za jelo, ne za seks, zna se gde je seksu mesto“, rekao je Museveni.

Inače, Musevini je predsednik Ugande već 33 godine. Učestvovao je u svrgavanju Idija Amina. Godine 2006. ukinuo je vremensko ograničenje trajanja predsedničkog mandata.

Osim zabrana koje se odnose na homoseksualne odnose, poznat je i po tome što je nizom mera, uspeo da smanji broj obolelih od side u Ugandi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво