Dođite na Avalu, Toranj proslavlja rođendan

Navršava se devet godina od otvaranja obnovljenog tornja na Avali, koji je srušen 29. aprila pre dve decenije u NATO bombardovanju. JP Emisiona tehnika i veze, u čijoj je nadležnosti rad Avalskog tornja, poziva sve Beograđane i goste glavnog grada da 21. aprila od 12 časova dođu na Avalu i proslave deveti rođendan Avalskog tornja. Sve njih, očekuje bogat zabavni i kulturni program, koji će trajati do kasnih popodnevnih sati.

Posetioce će zabavljati dečji „Rok hor“, koji će izvoditi poznate rok numere u novom aranžmanu.

Najmlađe goste očekuje nezaboravan provod uz oslikavanje lica, plesni šou dečje hip-hop grupe, muzičke stolice, ali i kreativan rad i druženje u okviru Lego radionice koja se održava u prostorijama Muzeja emisione tehnike.

Na bini u podnožju tornja će nastupiti i KUD Izvor i 13-godišnja Dijana Dragosavljević, koja svojim maestralnim glasom izvodi etno pesme. Biće tu i borba vitezova iz Smedereva, gde se samo nedelju dana kasnije održava Svetsko prvenstvo u nacionalnim istorijskim srednjevekovnim borbama.

Sportski avanturisti mogu doživeti, sada već čuveno spuštanje konopcima niz Avalski toranj, i to sa 110 metara njegove visine.

Za one nešto malo manje hrabre organizatori rođendanske proslave su se potrudili da pripreme i prateći program oko platoa Tornja, tako da će gosti moći da probaju razne đakonije koje pripremaju gošće iz Turističke organizacije Ražnja i zabave se uz majstorije vrsnih zanatlija, koji će svoje radove izložiti na štandovima oko platoa.

Za ljubitelje mode, od 17 časova biće organizovana i modna revija. Još brojna iznenađenja očekuje sve posetioce.

Za sve one koji nemaju sopstveno vozilo, u podnožju Avale će biti besplatan autobus koji do tornja polazi između 11.30 i 11.45 časova.

Dođite na Avalu!

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 21. apr 2019, 10:56) - Zevzek [neregistrovani]

Avalski toranj

Zašto je srušen? Pa bio je "teško" naoružan, teškim antenama, koje su ugrožavale svet sve do Vašingtona.