Dođite na Avalu, Toranj proslavlja rođendan

Navršava se devet godina od otvaranja obnovljenog tornja na Avali, koji je srušen 29. aprila pre dve decenije u NATO bombardovanju. JP Emisiona tehnika i veze, u čijoj je nadležnosti rad Avalskog tornja, poziva sve Beograđane i goste glavnog grada da 21. aprila od 12 časova dođu na Avalu i proslave deveti rođendan Avalskog tornja. Sve njih, očekuje bogat zabavni i kulturni program, koji će trajati do kasnih popodnevnih sati.

Posetioce će zabavljati dečji „Rok hor“, koji će izvoditi poznate rok numere u novom aranžmanu.

Najmlađe goste očekuje nezaboravan provod uz oslikavanje lica, plesni šou dečje hip-hop grupe, muzičke stolice, ali i kreativan rad i druženje u okviru Lego radionice koja se održava u prostorijama Muzeja emisione tehnike.

Na bini u podnožju tornja će nastupiti i KUD Izvor i 13-godišnja Dijana Dragosavljević, koja svojim maestralnim glasom izvodi etno pesme. Biće tu i borba vitezova iz Smedereva, gde se samo nedelju dana kasnije održava Svetsko prvenstvo u nacionalnim istorijskim srednjevekovnim borbama.

Sportski avanturisti mogu doživeti, sada već čuveno spuštanje konopcima niz Avalski toranj, i to sa 110 metara njegove visine.

Za one nešto malo manje hrabre organizatori rođendanske proslave su se potrudili da pripreme i prateći program oko platoa Tornja, tako da će gosti moći da probaju razne đakonije koje pripremaju gošće iz Turističke organizacije Ražnja i zabave se uz majstorije vrsnih zanatlija, koji će svoje radove izložiti na štandovima oko platoa.

Za ljubitelje mode, od 17 časova biće organizovana i modna revija. Još brojna iznenađenja očekuje sve posetioce.

Za sve one koji nemaju sopstveno vozilo, u podnožju Avale će biti besplatan autobus koji do tornja polazi između 11.30 i 11.45 časova.

Dođite na Avalu!

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се