Zgrada u Pirotu u koju je milina ući

Uprkos tome što je izgrađena pre nekoliko decenija po tadašnjim standardima i prosečne je spoljašnjosti, jedna stambena zgrada u Ustaničkoj ulici u Pirotu je, zahvaljujući angažovanju stanara, postala sinonim za uređen, bezbedan i kreativno uređen životni prostor. Od drugih se razlikuju i po tome što im liftovi rade, nemaju dugovanja za struju, vodu, komunalije, pa su postali dobar primer, a stanari u okolini izrazili su želju da se o njihovim objektima brine baš upravnik zgrade u Ustaničkoj.

Umesto išaranih zidova oglasne table sa porukama, umesto polomljenih sandučića zastakljeni ormari sa uredno istaknutim računima, kutije sa bombonama za dobrodošlicu. Ovo je samo deo ambijenta najorganizovanije zgrade u Pirotu, a uređenost i kreativnost se ogledaju u svakom kutku.

U liftu muzika, sve je osvetljeno, čisto, uredno. A do pre samo godinu dana i ovde su stanari ostajali bez vode, lifta i hodničkog svetla zbog nemara i neplaćenih računa.

Zahvaljujući angažovanju upravnika Srđana Tošića koga su podržale njegove komšije, za kratko vreme zgrada u Ustaničkoj ulici je postala veoma prijatan životni prostor. Uz malo ulaganja, dobre volje i domaćinskog ponašanja, mnogo toga su uradili.

„Naš glavni akcenat je energetska efikasnost zgrade, tako da smo kompletnu rasvetu rekonstruisali LED rasvetom. Osvetljenost, sigurnost, bezbednost i prijatnost je neuporedivo veća, a račun za struju je pokazao da je 72 odsto manji“, navodi upravnik Tošić.

I stanari su veoma zadovoljni zbog pozitivnih promena.

Iako je za život u zgradama važan, pre svega, sastav stanara, neophodna je i inicijativa i želja da se nešto promeni na bolje.

„Od kako smo počeli da sređujemo zgradu, ljude je prosto sramota, pretpostavljam, da kvare sve to i onda samo nastavljaju da budu još bolji, vredniji, još uredniji i zato nam zgrada ovako blista“, priča Slavica Tošić.

Pošto su uredili unutrašnjost, stanari ove pirotske zgrade u narednom periodu pozabaviće se i oplemenjivanjem dvorišta i parkinga. A sve to, kažu, lagano uz komšijsko kafenisanje, druženje i uživanje u prijatnom ambijentu, koji su, uz malo truda i dogovora, sami stvorili.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво