Otvorite vrata i srce đaku iz strane zemlje

Primanje učenika je sjajan način da upoznate drugu kulturu i podelite svoje običaje i vrednosti. Članovi vaše porodice će uživati u ulozi ambasadora svoje kulture, upoznajući svog novog brata ili sestru sa lokalnim običajima, tradicijama i praznicima. Od pripreme jela, do obilaženja znamenitosti - sve su to prilike za otkrivanje i uživanje u razlikama među kulturama.

U „Interkulturu“ stižu prijave stranih učenika koji žele da narednu školsku godinu provedu u našoj zemlji.

Otvoren je poziv porodicama i školama koje žele da im budu domaćini, a da bi svi učenici dobili svoje srpske porodice na vreme, članovi „Interkulture“ u svojim mestima pomažu porodicama da se prijave i pripreme za ovo iskustvo.

Kada ugostite srednjoškolca iz inostranstva dobijate priliku da upoznate jedan drugi način života, mentalitet i kulturu. Učešćem u aktivnostima „Interkulture“ upoznaćete mnogo ljudi iz različitih delova sveta. 

Uloga porodice je da učeniku na razmeni približi naš način života, običaje i kulturu i da mu pomogne da savlada srpski jezik. Isto tako, učenik je neka vrsta ambasadora svoje zemlje, i njegova je uloga da domaćinima približi svoju kulturu i običaje. 

Za decu to je kao da imaju još jednog brata ili sestru. Za roditelje je to prilika da kroz oči novog sina ili ćerke drugačije sagledaju svoju ulogu vaspitača. Za celu porodicu to je mogućnost da sagledaju i unaprede svoje međusobne odnose.

Za sve to je način da se stvore novi odnosi i prijateljstva koja traju celog života i pružaju priliku za nove susrete, poznanstva, iskustva – susrete koji menjaju svet. 

O programima razmene se, osim na sajtu „Interkulture“, možete informisati i na sastanku sa lokalnim koordinatorima „Interkulture“ u svom mestu ili u kancelariji u Beogradu. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи