Posle Rusije i Srbija dobija ćirilički „Starbaks“

Svetski lanac „Starbaks“ otvoriće svoju prvu kafeteriju u Srbiji 15. aprila u Tržnom centru Rajićeva u Beogradu, prvi u nekoj od država nekadašnje Jugoslavije i sa natpisom na ćirilici.

Američka kompanija „Starbaks“ kojoj je primarna delatnost prodaja napitaka od kafe i koja u svom vlasništvu ima lanac kafeterija širom sveta, pristao je da njegov logo bude ispisan na ćirilici još samo u Moskvi.

Prvu poslovnicu otvorili su u Sijetlu 1971. godine jedan profesor engleskog jezika, profesor istorije i jedan pisac koji su zajedno studirali na Univerziteta u San Francisku. Kompanija je dobila ime po mornaru iz dela Mobi Dik, koji se zvao Starbak.

Danas je „Starbaks“ prisutan na više od 27.000 lokacija širom sveta. U našem regionu, poznati lanac kafeterija je prisutan u Mađarskoj, Rumuniji, Grčkoj i Bugarskoj.

Već tokom ove godine planirano je da će osim kafeterije u Tržnom centru Rajićeva, biti otvoreno još desetak ovih objekata u Srbiji, a među lokacijama su i Aerodrom „Nikola Tesla“, "Belgrade Skyline", šoping mol u „Beogradu na vodi“, Knez Mihailova i Terazije.

Na vest o otvaranju prve „Starbaksove“ kafeterije u Beogradu osvrnuo se i predsednik Aleksandar Vučić, naglasivši da je još jedan veliki brend došao u Srbiju i da građani više neće morati da putuju u inostranstvo kako bi uživali u njihovim proizvodima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво