Šta radi kriminalac u Zavodu za transfuziju? Statira!

Teško da bi se pekar ili taksista mogli zaposliti u Zavodu za transfuziju krvi. A šta kada jedan medicinski tehničar odluči da postane i pekar i policajac i kriminalac. I sve to u isto vreme. Za njega kažu da je čovek sa više od deset lica.

Osim što bi mogao da posluži kao filmska lokacija, za Zavod za transfuziju krvi mnogi bi rekli da nema baš nikakve sličnosti sa glumačkim svetom. I tu bi se prevarili. Jedan radnik ovog zavoda obožava glumu i uspešno je spaja sa svojim poslom.

Taj radnik je Vojislav Voja Vujović. Pre podne je medicinski tehničar koji sortira plazmu i krvna zrnca. Posle podne kriminalac, taksista, policajac i jedan od najpoznatijih domaćih statista...

„Pre jedno pet ili šest godina, komšinica Novka Vasiljević je bila poznata u emisijama i statirala je već i bio je kasting za Ubice mog oca. Ona me obavestila za kasting i otišao sam, slikali me“, seća se Voja svojih glumačkih početaka.

Skoro da nema agencije za statiste koja ne zna za Voju. Postao je prepoznatljivo lice i ne statira samo u domaćoj kinematografiji.

„Posle sam radio sa Fajnsom, pa sam radio švedski film, sad mi vi vraćate memoriju, da li film Intrigo, neka švedska produkcija. Radio sam i indijski i arapski film, gde glumim doktora“, nabraja Voja.

Od doktora preko lopova do konobara... prestao je da broji u koliko je filmova, serija ili reklama statirao.

„Desi ti se, na primer u Senke nad Balkanom, pet uloga bih rekao. Čas si agent, čas si policajac, običan građanin. Uvek je nešto novo. U Ubice mog oca bio sam pumpadžija, pa onaj što nikad ne znam da izgovorim – forenzičar“, kroz osmeh nabraja Voja.

Novi Preža Milinković domaćeg filma nema velikih želja, osim što bi, kaže, voleo da statira u nekom ostvarenju Emira Kusturice. I dok priprema krv za neke od najkomplikovanijih operacija, željno iščekuje novu ulogu statiste.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво