Možete unajmiti dimničara da nekome čestitate rođendan

Nedavno je u preduzeću „Dimničar“ zazvonio telefon. Devojka koja se javila imala je neobičnu želju, da odžačar lično uruči rođendanski poklon njenom dečku, jer zna se: odžačari donose sreću.

Originalna rođendanska čestitka nije jedina usluga koju, pored obaveznih, komunalnih, preduzeće „Dimničar“ pruža građanima.

Za kvalitetno i bezbedno grejanje potrebno je da dimnjaci budu čisti i ispravni. Čišćenje je obavezno i naplaćuje se preko računa Infostana, ali građanima se može pomoći i onda kada imaju neki problem.

„Mi radimo i druge poslove, vezane za dimničarstvo, koji se dodatno plaćaju. Vršimo sanaciju dimničarskih i ventilacionih kanala, vršimo probe ventilacionih kanala, zamenu vratanaca, otvaranje, a to se nekada radi i iza ponoći, van radnog vremena, po ugovoru, to su komercijalni poslovi“, kaže Dragiša Anđelković, zaposlen u JKP „Dimničar“.

Javno komunalno preduzeće „Veterina Beograd“, pored primarne delatnosti, nudi i komercijalne usluge.

To znači da građani po određenom cenovniku mogu da dobiju veterinarske usluge, a spisak mogu da vide na sajtu preduzeća.

U pružanju komercijalnih usluga ne zaostaje ni „Gradsko stambeno“, koje na zahtev vlasnika stanara obavlja poslove na stambenim zgradama. Poslovi se posebno ugovaraju, a postoji i mogućnost plaćanja na rate.

Slično je i u „Gradskoj čistoći“, koja na zahtev građana čisti septičke jame, najčešće tokom prolećnih i letnjih meseci i odnosi kabasto smeće i šut.

„Za to se često angažuju pravna, ali i fizička lica, i to je obično u proleće i leto jer zbog lepog vremena ljudi tada najčešće sređuju svoje stanove. Nekada tokom leta imamo i zahteve za punjenje privatnih bazena“, napominje Mirjana Cakić iz JKP „Gradska čistoća“.

Ima i zahteva koje ovo preduzeće ne može da ispuni.

„Kada je u pitanju odnošenje kabastog otpada, sugrađani hoće da plate uslugu ako mi možemo da uđemo na njihov posed, ali to ne radimo, ne ulazimo na privatne posede“, ističe Mirjana.

Građani treba da podnesu zahtev, ali moraju sami da iznesu smeće na ulicu, jer radnici „Gradske čistoće“ ne smeju da ulaze na privatne posede, u podrume ili dvorišta.

Svakog prvog vikenda u mesecu odnošenje kabastog otpada je besplatno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи