Indijana Džons sveta umetnosti našao ukradenu Pikasovu sliku

Holandski istoričar umetnosti i detektiv Artur Brand, koji se bavi pronalaženjem ukradenih umetničkih predmeta, pronašao je vrednu sliku čuvenog slikara Pabla Pikasa.

Slika Bista žene Pabla Pikasa ukradena je pre 20 godina sa saudijske jahte u Francuskoj. Brand je objavio da je Pikasova slika iz 1938. godine u njegovom posedu, pošto je za njom tragao godinama, kako prenosi AP.

Detektiv je sliku, za koju se procenjuje da vredi oko 25 miliona evra, predao osiguravajućoj kompaniji.

Brand je ispričao da je odmah znao da je slika prava, čim je video. „Znate da je to Pikaso jer iz nje izbija neka čarolija“, objašnjava detektiv.

Holanđanin, neobičnog zanimanja, poznat je kao Indijana Džons u svetu umetnosti. Njegov veliki uspeh je, između ostalog, bio otkrivanje bronzanih konja koji su izrađeni za Adolfa Hitlera.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво