I bajkerke spremne za novu sezonu

Počela je sezona vožnje dvotočkaša. Bajkeri su uveliko spremili svoje motore i skutere i, čini se, spremno izašli na ulice. A da li su i bajkerke spremne i kada one otvaraju sezonu?

Vozi točak uz točak sa bajkerima. Ono što ju odaje je ranac. Nevena Pavićević već deset godina vozi motor.

„Tata nije baš bio za to zato što prosto radi na takvom radnom mestu gde se nagledao svega i onda je bio totalno protiv toga, ali kad je video da prvo sam kupila moto pantalone, jaknu, kacigu onda je malo vremenom popuštao a sada da kažem i uživa u mojim vožnjama“, priča Nevena.

Počela je od skutera, koji joj je olakšavao da dođe gde god hoće, a onda je prešla na motor. Za ovih deset godina obišla je skoro celu Srbiju.

„Kada sam bila mlađa valjda sam bila malo više onako entuzijasta pa sam vozila... najhladnije je bilo minus pet, padao je sneg. To je bilo vreme kada sam nabavila motor, prosto morala sam, a sad već ispod 10 stepeni ne bih sela na motor“, objašnjava mlada bajkerka.

Najdalje je išla do Bosne. Planira da ode do Rumunije, odnosno do Transalpine i Transfagarašana. Kad god je na motoru, nosi punu opremu.

„Jakna, rukavice i kaciga, što se tiče nekog daljeg puta kod mene je obavezna potkapa, kaciga, rukavice, jakna, ispod jakne kornjača, znači moto-pantalone sa protektorima i naravno čizme. To je nešto što čuva glavu, čuva telo, čuva život“, naglasila je ova ljubiteljka motora.

Padova, kaže Nevena, na sreću nije bilo mnogo.

„Drugar iz moto-sveta se ženio, išli smo na svadbu, ja sam hvala bogu išla u štiklama jer kako da ne budem, mislim, mi smo između ostalog i dame tako da ja sam išla u štiklama i stala sam i bio je neravan put i moj motor se samo onesvestio pored mene i ja sam onako napravila špagu i pogledala ga i gledala sam u ljude oko mene ko će da dođe da ga podigne jer ja u štiklama nema šanse da podignem svoj motor“, zaključila je Nevena.

Iako je sezona dvotočkaša počela, ono zvanično otvaranje bajkerke najavljuju 5. i 6. aprila. Tada će kroz Srbiju proći prva svetska ženska moto-štafeta, a nakon toga, u maju se očekuje i internacionalni ženski dan vožnje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи