Osetite ukus proleća u Kombank dvorani

U toku je najukusnija manifestacija u zemlji – prolećni „Ukus fest“ do sutra uveče u Kombank dvorani. Turizam i poljoprivreda su privredne grane koje se najbolje udopunjuju jer nema uspešnog turizma bez dobrog zalogaja.

Pod sloganom „Oseti ukus proleća“, manifestacija je okupila proizvođače hrane iz cele Srbije, a tu su i gosti iz regiona. Posetioci mogu da uživaju u čak dve hiljade đakonija.

„Mi ove godine nudimo dva proizvoda. To je tradicionalan peglana kobasica od kozjeg, ovčeg i goveđeg mesa i jedna nova vrsta peglane od mesa poludivljih konja i goveđeg mesa“, kaže Dalibor Tošić iz „Boemske potkovice“.

„Obilje proizvoda dolazi iz Hercegovine. Od vina, rakije, sireva. Sirevi su nam pađeni iz Bileća, kravlji sirevi, punomasni i polumasni sir iz mešine“, objašnjava Marija Milinković iz „Darova Hercegovine“.

Nekada smo znali za dve vrste meda, bagremov i livadski. Sad ih ima na desetine.

„Potrošači fino reaguju na ove malo egzotičnije varijante – jabuka, limun, trava i đumbir nam je trenutno najprodavaniji proizvod, kao i med od pistaća i morske soli koji ima slatko-slani ukus“, navodi Slađana Rajković Krnjaić iz „Blis hani“.

Za štandom sa kojeg se šire najjači mirisi je i Milan Kosanović iz mesne industrije „Kosanović“, a ispred njega kobasice, kuleni i sve varijante čvaraka, od običnih, pikant i ljutih do onih za dame sa kakaom.

Kakav bi to festival ukusa bio kada ne bi bilo slatkiša.

Ispred štanda „Cece Sremice“ Nena Jeremić pokazuje na domaće kolače - od štrudle sa makom, preko breskvica, vanilica, salčića do onih malo modernijih kao što su bajadere i minjoni.

Festival ukusa traje i sutra ceo dan. Ulaz je besplatan, a sve što probate i dopadne vam se, možete i da kupite.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво