Havaji zabranjuju plastične čaše, kutije, flaše, slamčice

Prva američka država koja će zabraniti upotrebu predmeta od plastike u restoranima mogli bi da budu Havaji. To će se dogoditi ako bude usvojen zakon čiji je cilj smanjenje otpada koji zagađuje okean.

Desetine američkih gradova već je donelo odluku o zabrani plastičnih kutija za hranu ili piće, prenosi AP.

Drugi, ambiciozniji predlog zakona predviđa čak zabranu restoranima brze hrane i drugim ugostiteljskim objektima distribuiranje i korišćenje plastičnih boca za piće, slamčica, štapića i kesa.

Aktivisti veruju da prva mera ima bolje šanse da bude usvojena.

Sa druge strane, ugostitelji i preduzetnici kažu da će ih novi zakon primorati da povećaju cene zato što još nije dostupna dovoljno dobra alternativa plastici.

Paket od 200 plastičnih kutija za hranu košta 23 dolara, dok isti broj biorazgradivih kutija košta 57 dolara, ističu oni.

Krist Jankovski iz Havajske asocijacije restorana koja okuplja 3.500 ugostiteljskih objekata, kaže da poslanici pokušavaju sve to da urade prebrzo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи