Najbrži golub na svetu košta 1.252.000 evra

Jusein Bolt golubarstva je iz Belgije, gde uzgajivači imaju reputaciju odgajivača najbržih golubova. Iako su poznavaoci navikli na to da su cene za ovakve ptice izuzetno visoke, suma od 1.252.000 evra, koja je dostignuta na aukciji, iznenadila je čak i stručnjake za ovu oblast.

Milion i 252.000 evra. Toliko je kineski kupac platio za Armanda, belgijskog trkačkog goluba. Donedavni vlasnici i odgajivači, otac i sin iz zapadne Flandrije, očekivali su da Armando na nedavnoj onlajn aukciji dostigne cenu od pola miliona evra.

„Vrlo poseban dan. Ustali smo jutros razmišljajući hoće li se cena još više popeti. I nadali smo se malo više, kao što smo već probili rekord. Ali on se više nego udvostručio. To je bilo neverovatno“, objasnio je odgajivač Džol Veršut.

Prethodnu rekornu cenu postavio je, pre dve godine, golub po imenu Zlatni Princ. Plaćen je 360.000 evra.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 19. mar 2019, 15:59) - Protivnik lupanja! [neregistrovani]

Golubovi se samo vraćaju...

na startno mesto!

(utorak, 19. mar 2019, 15:48) - anonymous [neregistrovani]

Ne samo najbrzi

Njegov vlasnik je na pitanje sta odlikuje njegovog goluba da je tako prodat, rekao je:"On je najpametniji golub kojeg sam ikad imao". Ne mora on biti najboIji u brzini ali ako dobro upamti trasu leta i najkracim putem leti u tome je kvalitet ovog goluba.
Ovaj golub kod novog vlasnika nece vise letjeti,Veliki bi bio rizik da leti (takodje je njegov sin rekao). Koristit ce ga za uparivanje sa vise zenki i njegovi potomci bi nasljedili njegove kvalitete. Prodajom potomaka u mnogobrojne golubane sirom Kine ce vrlo brzo zaraditi i vise nego sto je platio za njega.

(utorak, 19. mar 2019, 15:02) - anonymous [neregistrovani]

Drakče

'tico trkačico

(utorak, 19. mar 2019, 11:09) - mile -postar [neregistrovani]

Iz ovih stopa

Pokrecem proizvodnju trkackih golubova i golubica