Nemačkom turisti farmerke spasle život

Pošto je pao sa svoje jahte u nemirno more u blizini Novog Zelanda, nemački turista je od svojih farmerki napravio pojas za spasavanje koji ga je više od tri sata održao na površini vode do dolaska spasilačke ekipe.

Tridesetogodišnji Nemac, Arne Murke, jedrio je sa svojim bratom po Tologa zalivu na istočnoj obali Novog Zelanda, kada se jedro iznenada prevrnulo i bacilo ga u nemirnu vodu.

Pošto nije uspeo da dohvati pojas za spasavanje koji mu je bacio brat, Murkea su vodene struje povukle na pučinu dalje od jahte.

Novozelandskim medijima je posle bezbednog pristajanja na kopno priznao da sigurno ne bi bio među živima da nije bilo farmerki i da nije znao kako mu one mogu pomoći.

Dovitljivi Nemac je zavezao nogavice u čvor i podigao farmerke iznad vode da se napune vazduhom i tako napravio improvizovani pojas za spasavanje.

Spasilački helikopter uspeo je da pronađe Murkea posle tri i po sata. Njegova fotografija kako pluta na površini vode već je preplavila društvene mreže.

Srećnu okolnost predstavlja i to što je jahta bila opremljena najsavremenijim radio-uređajima, tako da je brat mogao da pošalje poziv u pomoć.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво